Uniek concept neemt intrek in kaartershuisje

Eind november lanceerde de stad een oproep voor een nieuwe invulling voor het kaartershuisje aan het Plein. De concessie moet een nieuwe dynamiek brengen in het park. Stad Kortrijk koos daarom bewust voor een creatief concept dat toegankelijk is en nauw verbonden met de buurt.

“Schepen van Gebouwen, Arne Vandendriessche: We willen van het Plein een echte hotspot maken. Een centraal stadspark waar heel wat te beleven valt. Ook én vooral voor kinderen en jonge gezinnen. Het Plein is prachtig en biedt heel wat opportuniteiten. We moeten die ten volle benutten. Dit concept is uniek en biedt de meeste slaagkansen, omdat de buurt en de scholen heel sterk betrokken zullen worden.”

Grote interesse

Het kaartershuisje kon op heel wat interesse rekenen. Het filmpje werd maar liefst 16.000 keer bekeken op sociale media. Op het toonmoment in februari kwamen 35 geïnteresseerden opdagen. Uiteindelijk dienden 8 kandidaten hun project in.

Winnend concept

Een onafhankelijke jury van zowel internen als externen boog zich over de ingediende projecten en koos unaniem voor het concept van Nina Manderick en Ursy Pattyn. De twee Kortrijkse vriendinnen zullen er lekkere betaalbare hapjes (Potjes, tapas, ijsjes, …) en drankjes (Kortrijkse omer, versgemaakte picon, sangria, glühwein, Kortrijkse jenever, …) aanbieden. Alles zal ook als take-away beschikbaar zijn, zodat bezoekers hun lunch kunnen meenemen in het park of elders in de stad. “We willen het Plein optimaal benutten door een gezellig en ruim terras (met terraswarmers en fleecedekentjes) in te richten
voor jong en oud.

We zorgen voor een petanquebaan, go-carts, loopfietsjes, … en denken zelfs na over aperoconcertjes. We hopen op die manier zowel jonge gezinnen, scholieren, grootouders met kinderen en toeristen aan te trekken.” Het duo engageert zich eveneens om deel te nemen aan stadsactiviteiten, zoals winterwandelingen, culturele events, …. “We kozen voor de naam ‘t Plein, omdat deze naam al sterk ingeburgerd is bij jonge en oudere Kortrijkzanen. “

Timing

Vanaf 1 april wordt de sleutel overhandigd en kunnen die nieuwe uitbaters aan de slag in het pand. De concessie loopt 9 jaar en eindigt in 2027. In overleg met de nieuwe uitbaters zal de stad nog instaan voor enkele verfraaiingswerken. Het vochtprobleem wordt aangepakt, er komt een nieuw likje verf en de achtergevel wordt mogelijks opengetrokken. De andere concepten laat de stad niet links liggen. Team Economie zal hen begeleiden en gaat samen met hen op zoek naar een geschikte locatie.

Arne Vandendriessche

About Arne Vandendriessche

  •  

Leave a Comment