Twee vriendinnen maken van kaartershuisje horecazaak ‘t Pleintje

Het kaartershuisje op het Plein in Kortrijk krijgt vrouwelijke uitbaters. Ze willen er een hotspot van maken voor iedereen, en zeker voor de kleinsten. Het paviljoen krijgt eerst nog een opknapbeurt.

Zestienduizend keer werd het promotiefilmpje bekeken. Vijfendertig geïnteresseerden vroegen informatie op. Acht overblijvers dienden een dossier in. Een duo haalde het met brio en mag het zogenaamde kaartershuisje op het Plein uitbaten. Ze noemen het voortaan eenvoudigweg ‘t Pleintje. Die twee, dat zijn Nina Manderick (40) en Ursy Pattyn (45). De twee Kortrijkse vriendinnen zullen er betaalbare hapjes en drankjes serveren.

“Ik ging naar school in de buurt, woon ook nu niet ver en ken de mogelijkheden van het park”, zegt Nina. “Het is leuk dat wij het haalden. We hebben in ons dossier duidelijk vermeld dat we er de buurt bij willen betrekken. Het de bedoeling om ook het park optimaal te benutten door er een ruim terras in te richten. Er komen ook een petanquebaan, gocarts en loopfietsjes voor de kinderen. We denken ook aan aperitiefconcertjes. Zo hopen we zowel jonge gezinnen, scholieren, grootouders als toeristen aan te trekken. We engageren ons om deel te nemen aan stadsactiviteiten, zoals winterwandelingen en culturele evenementen.”

Het duo haalde een score van 85 en dat was veel meer dan de tweede kandidaat. “In het dossier stond duidelijk dat er betrokkenheid moest zijn met de buurt”, zeggen schepenen Arne Vandendriessche (Open VLD) en Rudolf Scherpereel (N-VA). “Dat hebben de winnaars uitstekend begrepen. Ook hun businessplan was erg goed. Van de acht dossiers zijn er nog een tweetal die wellicht via Kortrijk Zaait aan bod kunnen komen. We zullen die leuke ideeën proberen op te pikken of die mensen verder begeleiden.”

Expo 58

Nina en Ursy krijgen de sleutel op 1 april, wellicht opent hun zaak begin juni. De stad Kortrijk voert eerst nog herstellingen uit aan de buitenkant. De inrichting binnenin is voor de nieuwe uitbaters, in samenwerking met Bockor. Omdat het kaartershuisje er kwam naar aanleiding van Expo 58, is het de bedoeling de sfeer van die tijd terug te halen.

Ursy kent het klappen van de zweep want met haar man runt ze De Potjes, die onder meer in Pand A in Kortrijk gereserveerd worden. Nina geeft haar job als leerkracht op en stapt in het horecaleven, iets wat haar man al lang doet. In de jury zaten geen politici, wel onder andere horecamensen zoals Matthieu Beudaert van sterrenrestaurant Table d’Amis.

Het Nieuwsblad/Regionaal: Kortrijk-Waregem-Menen – 21 Mar. 201

Arne Vandendriessche

About Arne Vandendriessche

  •  

Leave a Comment