Stad reikt trofee uit aan haar werknemers


Elke dag zetten mensen zich in voor de stad. Ze doen dit omdat ze willen werken aan een beter Kortrijk.
Veel van die inspanningen zijn verborgen en verdwijnen onder de radar. Daarom lanceert stad Kortrijk voor haar medewerkers de Trofee der gebundelde krachten. Maandelijks wordt een unieke samenwerking, project of team in de kijker gezet die een bijzondere inspanning heeft geleverd.

Begin juli werd de eerste “Trofee der Gebundelde Krachten” uitgereikt. De winnaars zijn de ploegen die instonden voor de ondersteuning van Sinksen 17: Depot 102 en Beheer Openbaar Domein.

SINKSEN 17

Het zijn de medewerkers die zorgen voor de podia, elektriciteitsaansluitingen, plaatsen van afsluitingen en vuilnisbakken en parkeervrij houden van de binnenstad. Het zijn de medewerkers die bij dag en dauw opstaan om de straten proper te maken zodat iedereen overdag volop kan genieten van de feesten. Deze mensen leveren tijdens het sinksenweekend uitzonderlijke prestaties.
Dit wordt bijna door niemand opgemerkt, maar verdient wel een waardering. Daarom zetten we ze in de kijker met een filmpje.

Een bijzondere inspanning is een professionele prestatie die tijdens de werkuren tot stand komt, doordat verschillende collega’s hun krachten bundelen. Het kan gaan om het realiseren van een groot project, maar evengoed het dag in dag uit leveren van topkwaliteit achter de schermen. Collega’s kunnen elkaar nomineren. Elke maand wordt een andere prestatie in de kijker gezet.

Arne Vandendriessche, schepen van Mensen en Gebouwen: “Het is voor een stad (net als voor een bedrijf) erg belangrijk om aandacht te hebben voor de medewerkers. Ze zijn immers de eerste ambassadeurs van de stad. Deze Trofee zet mensen in de bloemetjes die dagdagelijks achter de schermen het beste van zichzelf geven.”

Arne Vandendriessche

About Arne Vandendriessche

  •  

Leave a Comment