Over Arne

– Schepen van mensen en gebouwen bij Stad Kortrijk
– Gewezen Voorzitter Open Vld Kortrijk
– Gemeenteraadslid Kortrijk
– Gewezen Politieraadslid Vlas
– Co-Voorzitter VZW Feest In Kortrijk (FIK)
– Bestuurslid BUDA

Ik vroeg aan enkele collega's om me kort voor te stellen.

“Arne (31) studeerde nog toen ik hem leerde kennen. Hij viel me direct op: jong, intelligent, creatief en vol energie. Hij heeft zijn studies Pol&Soc én Rechten afgewerkt terwijl hij mijn woordvoerder was. We hebben samen heel wat gerealiseerd in Brussel.

Ook in Kortrijk laat hij van zich horen. Als voorzitter van een aantal grote Kortrijkse evenementen (Vzw Feest In Kortrijk) laat hij de stad opnieuw feesten.

Arne zit niet stil en werkt nu als zelfstandig consultant voor een aantal bedrijven en begeleidt hij – als coördinator van een VZW – scholen én onderwijsinstellingen met hun digitale strategie.

Arne weet als geen ander wat er leeft bij ondernemende mensen, wat er beter kan in ons onderwijs én hij heeft sterke ideeën om de middenklasse en tweeverdieners te ontlasten.

Deel je zijn droom van meer lef, experiment én een andere soort politiek in Brussel? Kies dan voor Arne. We kunnen zo’n kracht echt gebruiken.”

- Vincent Van Quickenborne, Burgemeester Kortrijk

“Arne is 31 jaar, geboren en getogen in Kortrijk, meer bepaald in Heule (Vlaschaard, Tinekeswijk). Hij woont nu, samen met zijn vriendin Liselotte, in de Graaf de Smet de Naeyerlaan 115.

Na zijn secundair in het St-Jozef college trok hij naar Gent voor de studies Europese Politiek. Tijdens het laatste jaar kwam hij in contact met Europees parlementslid Dirk Sterckx waarbij hij 6 maanden bleef werken. Op deze manier maakte hij kennis met Open Vld.

Na deze stage begon hij Rechten aan de Ugent. De laatste twee jaren studeerde hij als werkstudent want Vincent Van Quickenborne had hem ondertussen gevraagd om op zijn kabinet te komen werken. Eerst als persmedewerker, later als woordvoerder. Op heden heeft hij een consultancybedrijf MOREbvba en is hij ook marketing manager bij Centric Belgium.

Hoewel hij al veel politieke ervaring heeft achter de schermen, trad hij voor de eerste maal zelf op de voorgrond tijdens de laatste gemeenteraadsverkiezing. Mét succes. Hij haalde vanuit het niets 1202 stemmen én een zetel.

Ik ben er rotsvast van overtuigd dat we nog veel van hem zullen horen.”

- Lauren Hoornaert, collega

Arne is maatschappelijk gedreven vanuit een kleurrijke vriendenkring. Hij denkt liberaal maar heeft oog voor en oor naar alle visies. Hij is dus een bruggenbouwer, zonder zichzelf en zijn idealen te verloochenen.

“Zijn verkiezing als voorzitter van Open Vld Kortrijk bewijst dat.

Hij combineerde twee jobs in aanloop naar zijn zelfstandig ondernemerschap. Arne zal zich ongetwijfeld nog laten opmerken op het politieke podium, met zijn zin voor experiment en zijn talent om het ook te organiseren.”

- Koen Byttebier, Schepen Kortrijk