Kortrijkse campagne voor orgaandonatie krijgt weerklank in nieuw VTM-programma

Kortrijk – Kortrijk startte vorig jaar een actie om meer inwoners te overtuigen om zich als orgaandonor te registreren

Op dat moment stonden 1.600 Kortrijkzanen geregistreerd. Vandaag staat de teller op 3.320. Kortrijk is hiermee koploper in ons land. Maar het kan nog beter. Daarom engageert de stad zich om deel te nemen aan de oproep uit het VTM-programma ‘Make Belgium Great Again’.

Eén orgaandonor kan tot acht levens redden. Steeds meer mensen laten zich registreren als donor. Toch wachten er in ons land nog altijd 1.200 patiënten op een geschikte donor. In het VTM-programma ‘Make Belgium Great Again’lanceerde Frances Lefebure een opmerkelijke oproep aan alle Vlamingen om zich te laten registreren als orgaandonor.

Meer dan 240 gemeenten zetten hun schouders onder het initiatief. Zij openen de deuren van hun stadhuis uitzonderlijk op zondag 23 september. Ook Kortrijk neemt deel. Wie zich wil laten registeren, brengt zijn/haar identiteitskaart mee en meldt zich tussen 11 en 13 uur aan via het onthaal 1777, kant Leiestraat 21. De stad zorgt voor een hapje, een drankje en live muziek voor iedereen die zich komt registreren.

Arne Vandendriessche, schepen van Mensen en Gebouwen(Open VLD): “We zijn als donorstad heel blij dat onze eerdere oproep nu weerklank krijgt in de nationale media. Ondertussen registreerden zich al 3.320 Kortrijkzanen als donor. Uiteraard openen ook wij onze deuren op zondag van 11 tot 13 uur.”

Het Nieuwsblad + – 19 Sep. 2018

Arne Vandendriessche

About Arne Vandendriessche

  •  

Leave a Comment