Kortrijk wint ‘slim in de stad’-prijs

Kortrijk kreeg maandag van minister Liesbeth Homans (N-VA) de ‘slim in de stad’-prijs voor zijn smart city toolbox. Meteen ook goed voor een cheque van 50.000 euro.

In de box zitten negen bouwstenen om slimme maatregelen te ontwerpen. Daarmee heb je de hardware, de diensten en de ondersteuning om gelijk welke toepassing die je voor ogen hebt, uit te bouwen. Dat kan op het vlak van netwerkbeheer, informatieveiligheid, data-analyse enzovoort. Met de toolbox kan je ook cloudnetwerken opzetten, slimme camera’s installeren, slimme mobiliteit organiseren, gsmdata analyseren, …

“De stad wil flexibel inspelend op de toekomst en maatschappelijke uitdagingen aanpakken”, zegt schepen van Gebouwen en Mensen Arne Vandendriessche (Open VLD). “Via de verschillende diensten in de box kunnen we op een verantwoorde manier huidige en toekomstige databronnen meten, analyseren en delen, waarbij we flexibel kunnen inspelen op verschillende maatschappelijke uitdagingen. Door deze moderne manier van omgaan met data zullen we veel gerichter en efficiënter acties en beslissingen kunnen nemen. Zo wordt Kortrijk almaar slimmer.”

Vandendriessche haalde de cheque van 50.000 euro af. Het geld wordt onmiddellijk geïnvesteerd in slimme toepassingen. (vkk)

Het Nieuwsblad/Regionaal: Kortrijk-Waregem-Menen – 07 Mar. 2018

Arne Vandendriessche

About Arne Vandendriessche

  •  

Leave a Comment