Kortrijk krijgt grootste zwemparadijs van West-Vlaanderen

De overeenkomst tussen de Stad Kortrijk en Lago werd uitgebreid en belooft heel wat meer voor de Kortrijkzanen. Zo komen er niet alleen twee extra glijbanen en een uitbreiding van de horeca-inrichting, ook de Kinderwereld krijgt een extra attractie. Bovendien zal de partner ook het zwembad Lagae en het openluchtzwembad Abdijkaai exploiteren. Om het zwemplezier van de Kortrijkzanen nog te vergroten, openen we het openluchtzwembad al vanaf 1 juni.

Zwembad Kortrijk Weide wordt nog indrukwekkender

Het zwembadcomplex op Kortrijk Weide is al goed voor een Olympisch 50 meter topsportbad, de langste wildwaterbaan van het land (160 m), verschillende glijbanen, een golfslagbad, 3 kinderbaden, warme lagune en wellness. Daar komt nu nog een Black Hole glijbaan en een Turbo glijbaan bij, wat het totaal van glijbanen op 5 brengt. Voor en na de waterpret kunnen bezoekers genieten in een uitgebreide horeca-inrichting. En ook voor de allerkleinsten komt een extra attractie in de Kinderwereld.

Arne Vandendriessche, schepen mensen en gebouwen: “Dit zwembad wordt met z’n 5 glijbanen, wildwaterlagune en golfslagbad het grootste recreatiebad van West-Vlaanderen! Bovendien kunnen we door onze samenwerking met Lago het opluchtzwembad vanaf juni openen en al van 11u s’ morgens. Door de goede onderhandeling met Lago blijven de toegangsprijzen zeer democratisch.”

Overnamen van Abdijkaai en Lagaeplein

Het zwembad op Kortrijk Weide is nog in volle ontwikkeling. De werfzone kan bezocht worden op Open Wervendag, zondag 6 mei 2018. Voor de zwemmers verandert er tot aan de opening van het Zwembadcomplex op Kortrijk Weide helemaal niets. De openingsuren, de tarieven en de abonnementsformules in de Kortrijkse zwembaden blijven behouden.

Wat wel verandert dankzij de nieuwe overeenkomst is dat het openluchtzwembad Abdijkaai al vanaf 1 juni 2018 – bij goed weer – open zal zijn vanaf 11u ’s morgens.

Tarieven en beurtenkaarten

In de overeenkomst werden ook de tarieven voor het zwembad op Weide vastgelegd. Deze zijn verschillend voor inwoners van Kortrijk en Zwevegem en niet-inwoners. Bovendien gaat de partner Lago samen met de Stad Kortrijk het engagement aan om de UiTPAS toe te passen en zo een korting te voorzien van 80% op de toegangsprijs.

Sport- en recreatiebad Inwoners Kortrijk-Zwevegem Niet-inwoners Kortrijk-Zwevegem
Kinderen 0-3 jaar €0,00 €0,00
Kinderen 4-15 jaar €7,00 €7,70
Volwassenen +16 jaar €9,50 €10,40
Studenten 16-25 jaar, €8,90 €9.70
65+ en andervaliden €8,90 €9,70

Daarnaast hebben we ook aan de sportieve baantjeszwemmers gedacht. Daarom introduceren we ook 50-beurtenkaarten en 200-beurtenkaarten voor de fanatiekelingen. Deze voordelige meerbeurtenkaarten kosten respectievelijk 99 euro en 250 euro en zullen in alle Kortrijkse publieke zwembaden gebruikt kunnen worden.

Sportbad Prijs/kaart Prijs/zwembeurt
50-beurtenkaart €99 €1,98
200-beurtenkaart €250 €1,25

Parking

Voor de sportzwemmers werd een goedkoop parkeertarief uitgewerkt nl. slechts €1 voor 0 tot 1,5 uur parkeren. Voor de recreatieve zwemmers wordt €3 aangerekend voor 1,5 tot 4,5 uren parkeren. Vanaf 4,5 uren parkeren worden de tarieven geleidelijk opgetrokken.

Partner Lago

In 2003 openden de oprichters van S&R Group het eerste zwembad in Vlaanderen binnen een publiek-private samenwerking. Sindsdien is de groep gegroeid tot een solide PPS-partner met gelijke bouw- en exploitatiepartners bij elk project. Het zwemparadijs wordt opgebouwd met aandacht voor zowel het sportieve als het recreatieve luik, en komt tot stand in erg nauwe samenwerking met de Stad. We zijn er van overtuigd dat het zwemcomplex op Kortrijk Weide zal uitgroeien tot het paradepaardje van de groep.