Geen enkel gezin moet reis cancelen door kidsID dankzij postkaartje van de stad

Gepakt en gezakt om het vliegtuig op te gaan richting zonnige stranden en wuivende palmbomen, maar plots slaat het noodlot toe. Zoon- of dochterlief heeft geen identiteitsbewijs. Geen kidsID, geen reis. Dat wilde de stad Kortrijk deze zomervakantie tegengaan. De kinderen van wie de kidsID verviel, kregen een postkaartje in de bus om hen daaraan te herinneren

En dat loont. “Vorig jaar hadden we twintig spoedaanvragen voor een kidsID, deze vakantie nog geen enkele”, zegt schepen Arne Vandendriessche (Open VLD). “Daarenboven weten we dat nog geen enkel gezin zijn reis moest cancelen omdat het geen kidsID had. Maar we blijven waakzaam.”

Door het postkaartje noteerde de stad wel een fikse stijging van het aantal aanvragen. In de aanloop naar de vakantie werden vorig jaar 449 kidsID’s aangevraagd, nu waren dit er al 678. Met een kidsID kunnen kinderen tot 12 jaar reizen door het grootste deel van Europa. Na drie jaar vervalt het document en moet dus een nieuw worden aangevraagd. Dat kan in het stadhuis.

Het Nieuwsblad/Regionaal: Kortrijk-Waregem-Menen – 01 Aug. 2018